Fenntarthatósági hét 2023

2023.04.28.
2023. 04. 24.
A tanórák mellett a hétfői napon az 5.a folytatta folytatta a virágültetést. Emellett a fenntarthatósági témahét felületén található oktatócsomagok közül választottunk a 2. és 4. évfolyam számára egy kisfilmet a fenntartható közlekedésről, amit az aulában vetítettünk le. Eközben egy irányított beszélgetés keretében átbeszéltük a kisfilm mondanivalóját. Emellett meghirdettünk egy poszter pályázatot. A pályamunkák témája a fenntarthatóság, osztályonként lehetett indulni és az elkészítésre 1 hét állt a diákok rendelkezésére.
2023. 04. 25.
A 6. és a 8. évfolyamon két projektfilmet tekintettünk meg. Az egyik Áder János szereplésével közvetítette a víz fontosságáról való felhívását. Az elektromos rollerhez kapcsolódó kisfilmet követően rögtönzött vita keretében beszéltük meg az eszköz előnyeit és hátrányait.
Második osztályosaink szemétgyűjtést rendeztek az iskola udvarán.
2023.04.26.
A szerdai napon fenyőfát és berkenyét ültettünk az iskola udvarán mialatt átbeszéltük a gyerekekkel a globális felmelegedés folyamatát, következményeit.
Aznap a 2022. évi nyári Napközis Erzsébettáborban újrahasznosított anyagokból készített rovarcsapdát is kitakarították nevelőjük segítségével a gyerekek.
2023.04.27.
A csütörtöki napon az osztályok poszterei már kezdték elnyerni végleges formájukat. Az aznapi technika órákon hulladékból (pl. kávékapszula) készítettek a gyerekek ékszereket.
2023.04.28.
3.b osztályosaink tojástartókat használva anyák napi dekorációt készítettek és virágot ültettek. A délután folyamán bambuszt ültettünk a kültéri pihenő köré. Az osztályok leadták a témahéthez kapcsolódó posztereket, melyeket laminálás után szintén a kerítésen helyeztünk el.
A témahét programjait már az előző héten megkezdtük iskolánkban. A Föld napjához kapcsolódóan rajzversenyt rendeztünk. Az alkotások aszfalton – csapatban- illetve egyéniben papírrajzban készülhetettek. Mindenkinek lelamináltuk a rajzát/it és kiállítást rendeztünk belőlük az iskola kerítésén.